פלפל שחור שלם - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

פלפל שחור שלם

ממשפחת הפלפליים (Piperaceae). הפירות עוברים ייבוש ומשמשים לבסוף כתבלין. בנוסף משמש הפרי גם לייצור פלפל לבן ופלפל ירוק.הפרי המכונה "גרגר פלפל" הופך לאחר הייבוש לגרגר קטן בקוטר של כחמישה מילימטרים.
טעמו החריף של הפלפל השחור מגיע מחומר כימי ששמו פיפרין (Piperine).
הפלפל השחור הטחון, הקרוי על פי רוב בקיצור פלפל, נמצא כמעט על כל שולחן במרבית ארצות העולם, בדרך כלל יחד עם מלח השולחן.הפלפל השחור הוא אחד התבלינים השימושיים ביותר במטבח האירופאי, שנודע והוערך מימי קדם בשל טעמו וסגולותיו הרפואיות. הפלפל השחור רווח בשימוש גם במטבח היהודי, במטבח הישראלי ובמטבח המזרח-תיכוני.
פלפל שחור יכול להופיע בכמה צורות : שלם , גרוס וטחון ולכל אחד מהם שימושים שונים.

מרכיבים

פלפל שחור משובח.

שימושים

תבלין מצוין לכיבושי בשר, דגים וירקות.

למה משמש

הפלפל הינו אחד התבלינים הכי שימושיים במטבחים ברחבי העולם ומעניק חריפות למאכלים.

סגולות רפואיות

יש הסוברים כי לפלפל השחור יתרונות בריאותיים:
·מעורר תאבון וממריץ – נמצא כי שילוב של פלפל בתבשילים גורם להמרצת זרימת הדם.
·נמצא כי לפלפל יש תכונות של צמח מחטא ומחסן.
·ע"י חליטה של פלפל או תיבול עם הפלפל ניתן להקל במצב של עצירות.פלפל שחור יש בו חומר אנטי בקטריאלי, מעורר וממריץ. ממריץ את פעילות מערכת העיכול והפרשות פנימיות, משפר פעולות ומונע הפרעות וגזים במערכת העיכול, מעלה חום גוף ומונע בחילות, קדחת והתקררות.

פלפל שחור שלם
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות