פפריקה מתוקה בשמן - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

פפריקה מתוקה בשמן

תבלין בצבע אדום המופק על ידי טחינה של פלפל צ'ילי לאבקה. ושמה העברי הוא פלפלת.
צמח הפלפלת, בשמו המדעי capsicum anuum, הוא למעשה זן מתורבת של צמח פלפל צ'ילי, ממשפחת הסולניים, שמקורו בדרום אמריקה. ישראל היא אחת המדינות הגדולות בעולם בייצור פפריקה מתוקה.
קיימים מספר סוגים של פפריקה בצורותיהם השונות פפריקה מתוקה , פפריקה חריפה , פפריקה בשמן ( מרוקאית ) פפריקה מעושנת .
בספרד הפפריקה מחולקת לשלוש רמות:dolce – מתוק, agridulce – חצי מתוק וpicante – בעל חריפות קלה.
בהונגריה החלוקה היא לשש רמות שונות, מ-Különleges (חריפות עדינה) ועד Erős (חריף מאוד).
הפפריקה צובעת כל מאכל בצבע אדום עז ומחמיא .

שימושים

זוהי תערובת המורכבת מפפריקה מתוקה ושמן צמחי.פפריקה זו פופולרית מאוד במטבח המרוקאי, משמשת לתיבול בשרים, רטבים, מרקים ותבשילים שונים.

מצוין לתיבול סלטים, מרקים, בשרים ורטבים.

למה משמש

זוהי תערובת המורכבת מפפריקה מתוקה ושמן צמחי.

פפריקה זו פופולרית מאוד במטבח המרוקאי, משמשת לתיבול בשרים, רטבים, מרקים ותבשילים שונים.

סגולות רפואיות

פפריקה מתוקה מכילה כמות גדולה של ויטמין C, פי 7 ממה שיש בתפוזים.

פפריקה מתוקה בשמן
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות