שום אבקה - תבליני טעם וריח
מילון התבלינים של טעם וריח

שום אבקה

שום הגינה או בקיצור שוּם (שם מדעי: Allium sativum) הוא סוג שום ממשפחת השומיים המשמש כצמח תבלין. בעבר השום אף שימש לתיבול ושימור המזון כדי למנוע את קילקולו.
אחד מצמחי התבלין החשובים במטבחים רבים המהווה מרכיב חיוני באין ספור מאכלים.
השום מכיל 10 מג"ר ויטמין C ו 1,327 קלוריות ל 100 גרם חומר טרי.

מרכיבים

100% שום משובח.

שימושים

אחד מצמחי התבלין החשובים במטבחים רבים המהווה מרכיב חיוני באין ספור מאכלים.מצויין לתיבול בשר, דגים, סלטים ורטבים

למה משמש

מצויין לתיבול בשר, דגים, סלטים ורטבים

סגולות רפואיות

שיני השום יעילות מאוד נגד טפילים, זיהומים ודלקות. בין החומרים המצויים בשיני השום מונים את האליצין, גופרית, זרחן, פלואור קארוטן (פרו-ויטמין A), ויטמין B1 וויטמין B3.
באופן מסורתי, מיוחסות לשום הפעילויות הבאות:
חיטוי
כיוח
הזעה
סילוק טפילי מעיים

שום אבקה
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות