סודות התבלינים: תערובת קארי - תבליני טעם וריח

סודות התבלינים: תערובת קארי

אבקת הקארי היא תערובת תיבול מהמטבח ההודי, שיכולה להכיל את המרכיבים הבאים: עלי קארי, זרעי כוסברה, צפורן, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, הל, אגוז מוסקט או פלפל אנגלי.

קוים לדמותה: אבקת הקארי היא תערובת תיבול מהמטבח ההודי, שיכולה להכיל את המרכיבים הבאים: עלי קארי, זרעי כוסברה, צפורן, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, הל, אגוז מוסקט או פלפל אנגלי. יכולה כי אין מרשם מדויק וברור לתערובת הזו, וכל יצרן תבלינים או טבח יכול להחליפה ולשנותה – בדומה לתערובת הראס אל חנות המרוקאית. חשוב להשתמש בה כמה שיותר מהר מרגע הפתיחה כי טעמה ועוצמתה הקולינרית נמוגה עם הזמן. 
במטבח: היא מפורסמת בתיבול תבשיל עוף ותפוחי אדמה, ובמטבח ההודי היא משתמשת כבסיס לעוד מנות ותבשילים עשירים, צמחוניים או בשריים.
 
מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולת הפחתת הכולסטרול של הציפורן, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות