לזניה (ללא בשר) - תבליני טעם וריח

לזניה (ללא בשר)

סוג מתכון: טבעוני
זמן הכנה: 
זמן כולל: 
4
רמת קושי: קל
מצרכים:
דפי לזניה
בטטה
חציל
קישואים
פיטריות
לרוטב עגבניות-
8-10 עגבניות בשלות
רסק עגבניות
תערובת תיבול טוסקנה של תבליני טעם וריח
בזיליקום של תבליני טעם וריח
לבשמל טבעוני-
כוס וחצי קשיו
2 כפות פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שום גבישי של תבליני טעם וריח
1 כוס חלב סויה לא ממותק

 
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
הכנת הירקות בתנור- חותכים את הירקות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מסדרים בתבנית, מברישים עם שמן זית וצולים בתנור עם מלח גס. טיפ חשוב! שימו לב שהירקות לא יעלו אחד על השני. צולים בתנור בטורבו על חום של 200 מעלות עד להשחמה. הכנת הרוטב- מטגנים עגבניות חתוכות בסיר כ 10 דקות, מוסיפים תערובת תיבול טוסקנה ובזיליקום. מוסיפים קופסא של רסק עגבניות ומים הכנת הבשמל- שמים את כל החומרים בנינג'ה או מעבד מזון עד להיווצרות משחה חלקה וסמיכה (סמיכות כמו יוגורט לשתייה) הרכבת הלזניה- תבנית בגודל 30X20 מזלפים כף גדושה רוטב עגבניות לתבנית ומשטחים על כל התחתית עם קצת שמן מניחים מעל דפי לזניה מניחים מעל רוטב עגבניות בנדיבות ומורחים על כל הדפים. מפזרים שכבה של חציל קלוי ופיטריות ועל זה לשים רוטב עגבניות בנדיבות הלזניה טעימה כשהיא עם הרבה רוטב מניחים מעל דפי לזניה, מפזרים בטטה וקישואים וושמים מעל רוטב עגבניות בנדיבות מניחים דפי לזניה ושופכים את הבשמל מעל מקפידים שהרוטב יכסה את הדפים לחלוטין ובמיוחד את הפינות מכסים בנייר כסף ואופים כ 40 דקות בחום של 180 מעלות בודקים אם דפי הלזניה התרככו, במידה וכן צולים עוד כ 10 דקות ללא נייר כסף
ניתן להשתמש בירקות אחרים לפי מה שאתם אוהבים : פילפלים, כרובית, בצל וכד' ניתן כמובן להכין את אותו המתכון בגירסה לא טבעונית ולהשתמש בגבינות כגון - גבינה לבנה, קוטג', צהובה, מלוחה.
תבליני המתכון
לזניה (ללא בשר)
חזרה לספר המתכונים>
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות