אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הדבש, השמרים הטריים, החמאה והחלב ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח. אם מרגישים שצריך עוד קמח/חלב זה הזמן להוסיף. מערבבים במהירות גבוהה ל 6-8 דקות עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש רך, נעים ולא דביק. בדקה האחרונה מוסיפים את הבהרט.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים אותו מעט ומחלקים ל כ - 25 חתיכות שיגולגלו לצורת כדור.
פותחים את הכדורים בעזרת היד ומשטחים אותם (כמו שעושים קדה). מכינים ריבועי נייר אפייה קטנים ושמים אותם על הריבועים. מקפלים לחצי כשנייר האפייה נמצא בפנים כך שתיווצר צורת "פקמן"
מניחים את הלחמניות בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כשעה או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
מורחים את הלחמניות בחלב מדולל במים.
מחממים תנור בטורבו ל 200 מעלות ומניחים מגש ריק בתחתית התנור.
רגע לפני הכנסת הלחמניות זורקים כמה קוביות קרח למגש.
מכניסים את תבנית הלחמניות ואופים כ 10 דק' בחום של 200 מעלות ועוד כמה דק' בחום של 160 מעלות.
כשהלחמניות מוכנות ניתן למרוח כל ממרח או רוטב שבא לנו.
(מתכון של תומר בלס) (צילום: נופר בוגנים)