מצרכים:
4 שוקיים או כרעיים (מומלץ עם העור)
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
2 בצלים סגולים/לבנים פרוסים לפרוסות עבות
8-10 שיני שום
2 כוסות עגבניות שרי חצויות (מומלץ מזן תמר)
כפית מלאה –תערובת תיבול TBUL עוף של תבליני טעם וריח ®
כף גדושה פפריקה מתוקה של תבליני טעם וריח
חצי כפית פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
כף גדושה סילאן
כפית מלח גס (לפי טעם)
¼ כוס שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים את כל המצרכים היטב.
מומלץ להשרות לפחות שעה שיתפוס את כל הטעמים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות
– חימום עליון ותחתון, לא טורבו.
כשהתבשיל בתנור מוסיפים חצי כוס מים רותחים או ציר
עוף.
מכינים לפחות שעה וחצי.
(מתכון של גלית כהן)