פיצה-סביח - תבליני טעם וריח

פיצה-סביח

סוג מתכון: גבינות ומאפים
זמן הכנה: חצי שעה
זמן כולל: שעה
רמת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק-
500 גרם קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
2 חלמונים
30 גרם סוכר
1 כף שטוחה מלח
250-300 גרם מים
חלמון ביצה טרוף להברשה
למילוי-
טחינה מוכנה
2 חצילים
2-3 ביצים קשות
3 תפוחי אדמה מבושלים
100 גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור גרוס של תבליני טעם וריח
1 כף שטוחה תערובת תיבול לתפוחי אדמה של תבליני טעם וריח
להגשה-
טחינה
עמבה
חריף שאוהבים
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים יחד כדקה. מוסיפים את החלמונים, את המים בהדרגה עד לבצק לא דביק. אחרי שתי דקות מוסיפים את המלח ומעבדים כעשר דקות לבצק אחיד. מניחים להכפלת נפח בקערה משומנת מעט מכוסה בניילון נצמד. פורסים את החצילים, מניחים על נייר אפיה ומתיזים עליהם תרסיס בטעם שמן זית. אופים בתנור עד לקבלת צבע שזוף. אפשר גם לטגן אותם בשמן זית. לתוך קערה גדולה מגררים את הביצים, תפוחי האדמה והגבינה ויוצרים תערובת. מתבלים אותה בתערובת תיבול לתפוחי אדמה. על אבן שמוט מקומחת, פותחים עיגול בצק דק ומורחים טחינה, את פרוסות החציל השזופות וכמות מהתערובת. מרדדים עוד עיגול ומניחים מעל. סוגרים בקצוות עם האצבעות בתנועות הידוק ועושים חריצים מסביב עם מזלג. מורחים את הבצק מלמעלה בחלבון ביצה טרוף עם מעט מלח. אופים על 200 מעלות בתנור עד השחמה או עשר דקות במכשיר הפיצה מייקר. מגישים עם טחינה, עמבה, חריף ומה שאוהבים. (מתכון של שמרית הילל) (צילום: נופר בוגנים)
תבליני המתכון
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות