לזניה (ללא בשר)
סוג מתכון: טבעוני
זמן הכנה:
זמן כולל:
4
רמת קושי: קל
מצרכים:
מצרכים:
דפי לזניה
בטטה
חציל
קישואים
פיטריות
מצרכים לרוטב עגבניות:
8-10 עגבניות בשלות
רסק עגבניות
תערובת תיבול טוסקנה
תבלין בזיליקום
שום גבישי
בשמל טבעוני:
כוס וחצי קשיו
2 כפות פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית כל תבלין: מלח, שום גבישי
1 כוס חלב סויה לא ממותק
אופן הכנה:
להכין בתנור את הירקות :
לחתוך את הירקות לפרוסות בעובי חצי ס"מ לסדר בתבנית להבריש עם שמן זית ולצלות בתנור עם מלח גס
טיפ חשוב שהירקות לא יעלו אחד על השני
לצלות בתנור בטורבו על חום של 200 מעלות עד להשחמה
הכנת הרוטב:
מטגנים עגבניות חתוכות בסיר כ 10 דקות, מוסיפים שום גבישי, תבלין טוסקנה ובזיליקום.
להוסיף קופסא של רסק עגבניות ומים
הכנת הבשמל:
שמים את כל החומרים בנינג'ה או מעבד מזון עד להיווצרות משחה חלקה וסמיכה (סמיכות כמו יוגורט לשתייה)
הרכבת הלזניה:
תבנית בגודל 30X20
לזלוף כף גדושה רוטב עגבניות לתבנית ולשטח על כל התחתית עם קצת שמן
להניח מעל דפי לזניה
להניח מעל רוטב עגבניות בנדיבות ולמרוח על כל הדפים
לפזר שיכבה של חציל קלוי ופיטריות ועל זה לשים רוטב עגבניות בנדיבות
הלזניה טעימה שהיא עם הרבה רוטב
להניח מעל דפי לזניה ולפזר בטטה וקישואים ועל זה לשים רוטב עגבניות בנדיבות
להניח דבי לזניה ולשפוך את הבשמל מעל
להקפיד שהרוטב יכסה את הדפים לחלוטין ובמיוחד את הפינות
לכסות בנייר כסף ולאפות כ 40 דקות בחום של 180 מעלות
לפתוח ולבדוק אם דפי הלזניה התרככו במידה וכן
לצלות עוד כ 10 דקות ללא נייר כסף
ניתן להשתמש בירקות אחרים לפי מה שאתם אוהבים : פילפלים, כרובית, בצל וכד'
ניתן כמובן להכין את אותו המתכון בגירסה לא טבעונית ולהשתמש בגבינות כגון - גבינה לבנה, קוטג', צהובה, מלוחה.