אופן הכנה:
על מחבת רחבה ועמוקה שמתאימה גם לאפייה מטגנים בצל עד שמזהיב.
מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים עד שהחומוס קצת צרוב.
מוסיפים ראס אל חנות, שום ומערבבים מספר רגעים.
הכנת הירקות בתנור-
חותכים את הירקות לפרוסות, מסדרים בתבנית, מברישים עם שמן זית וצולים בתנור עם מלח גס עד להשחמה.
הכנת הטחינה- לשים במערבל מזון את כל מרכיבי הטחינה,
המרקם צריך להיות סמיך וקרמי (לא מימי ולא ממרחי).
כשהירקות מוכנים מפזרים אותם מעל החומוס והבצל.
שופכים את כל הטחינה על הסינייה.
מפזרים מלמעלה גרעיני חמניה ופרוסות עגבניה.
מדליקים תנור על 200 מעלות.
אופים כ 10 דקות.