אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים יחד כדקה.
מוסיפים את החלמונים, את המים בהדרגה עד לבצק לא דביק.
אחרי שתי דקות מוסיפים את המלח ומעבדים כעשר דקות לבצק אחיד.
מניחים להכפלת נפח בקערה משומנת מעט מכוסה בניילון נצמד.
פורסים את החצילים, מניחים על נייר אפיה ומתיזים עליהם תרסיס בטעם שמן זית. אופים בתנור עד לקבלת צבע שזוף. אפשר גם לטגן אותם בשמן זית.
לתוך קערה גדולה מגררים את הביצים, תפוחי האדמה והגבינה ויוצרים תערובת.
מתבלים אותה בתערובת תיבול לתפוחי אדמה.
על אבן שמוט מקומחת, פותחים עיגול בצק דק ומורחים טחינה, את פרוסות החציל השזופות וכמות מהתערובת. מרדדים עוד עיגול ומניחים מעל. סוגרים בקצוות עם האצבעות בתנועות הידוק ועושים חריצים מסביב עם מזלג.
מורחים את הבצק מלמעלה בחלבון ביצה טרוף עם מעט מלח.
אופים על 200 מעלות בתנור עד השחמה או עשר דקות במכשיר הפיצה מייקר.
מגישים עם טחינה, עמבה, חריף ומה שאוהבים.
(מתכון של שמרית הילל) (צילום: נופר בוגנים)