להכנת הבצק יש לשים בקערה את כל החומרים וללוש את כל חומרי הבצק כ 7-8 דקות לקבלת בצק אחיד.
לכסות את הקערה במגבת נקייה ולהניח על השיש לתפיחה (כחצי שעה עד שעה).
להכנת הרוטב שים בקערה את כל החומרים וערבב
לאחר שהבצק תפח הוצע אותו בעדינות מהקערה למשטח מקומח.
רדד את הבצק לעובי הרצוי והעבר בזהירות לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
שפוך את רוטב העגבניות באופן אחיד על גבי הבצק תוך הקפדה להשאיר כ-1 ס"מ בשוליים ללא רוטב.
על גבי הרוטב פזר גבינה מגורדת ותוספות נוספות לפי הטעם – פטריות, בצל, זיתים, עגבניות ועוד.
הכנס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והבצק מסביב מזהיב.
בהגשת הפיצה מומלץ לפזר מעל הפיצה המוכנה מעט תערובת תיבול לפיצה.
בתאבון.