פלפל ממולא

סוג מתכון: טבעוני
זמן הכנה: 40 דקות
זמן כולל: 90 דקות
6-8
רמת קושי: בינוני
מצרכים:
למילוי:
2 כוסות אורז
2 גזרים מגורדים
2 עגבניות מגורדות
2 כוסות עדשים שחורות/כתומות/ירוקות – ניתן לשלב או לבחור רק סוג אחד
2 כפות תבלין לקציצות
2 כפות פטרוזיליה טחונה
2 כפות כוסברה טחונה
פלפל שחור גרוס
מלח
כף כורכום,
כף פפריקה מתוקה
שמן זית

לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (עדיף ללא תיבול)
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית
לרכישת תבליני המתכון, לחצו כאן
אופן הכנה:
שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק, נשתמש בהם למכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והגזר כמה דקות להשחמה להוסיף את התבלינים והאורז ולטגן 2-3 דקות נוספות מעל להבה גבוהה. להוסיף שתי כוסות מים רותחים לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה 10 דקות. בסיר נפרד מבשלים את העדשים לריכוך קל או לחלופין להשרות את העדשים שעתיים שלוש מראש. שהאורז מוכן מוסיפים את העדשים ויתר מרכיבי המילוי ומערבבים הכל ביחד טועמים ומתקנים תיבול. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מאדים את השום הקצוץ 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז, מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך סיר יוצקים את הרוטב בסיר ומכסים כל פלפל ב"מכסים" ששמרנו. מבשלים על אש גדולה עד לרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים. שימו לב במידה וחסרים נוזלים ברוטב ניתן להוסיף מים/רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות.

בתאבון

תבליני המתכון
לא נמצא תמונה
  • מק"ט: 
  • כמות: 
  • סה"כ: 
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות