אופן הכנה:
הכנת הקונפיטורה-
מחממים מחבת רחבה או סיר רחב ושמים את עגבניות השרי.
מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש, מערבבים מידי פעם וכשהעגבניות נימוחות מוסיפים פרוסות תפוח ירוק.
בעלי ומכתש כותשים את גרעיני הכוסברה, מערבבים עם הפלפל השחור
ומוסיפים לריבה שכבר התגבשה למידה הרצויה.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור עד חודשיים.
הכנת הטוסטונים-
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים על נייר אפיה פרוסות לחם.
מתיזים בנדיבות על הפרוסות מתרסיס שמן הזית.
מורחים מעט שום כתוש על כל פרוסה ומוסיפים מלח גס.
מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות את התבנית עד להשחמה ופריכות של הפרוסות.
(מתכון של תומר בלס) (צילום: נופר בוגנים)