אופן הכנה:
מפלפלים את הכבדים. מחממים שומן מעל להבה בינונית ומטגנים את הכבדים משני הצדדים כ-10 דקות עד שהם מוכנים, אבל עדיין ורדרדים מבפנים.
מעבירים לכלי זכוכית ומאחסנים במקרר.
במקביל מטגנים 5 בצלים מעל להבה בינונית בשמן זית עדין או שמן רגיל, עד שהם משחימים ומתרככים. אם רואים שהם מתחילים להחרך מוסיפים כל פעם קצת מים למחבת, כי המטרה היא בצל רך רך ולא קריספי. כדאי בדקות האחרונות להוסיף קורט סוכר. למתקדמים – אפשר לזרוק גבעול טימין טרי פנימה.
אוכלים קר, מעל לחם פשוט שמרוח בשמאלץ.
(מתכון של אפרת אנזל) (צילום: נופר בוגנים)